Крадци оставиха хотел в Слънчев бряг без гардероби, телевизори и бойлери

Крими

12-02-2014, 12:14

Снимка:

burgasinfo

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Крадци са задигнали снощи от безлюден хотел в курорта "Слънчев бряг" 6 бойлера, 6 телевизора, още толкова климатика, 5 алуминиеви врати с касите, 4 вградени гардероба, три матрака, осветителни тела и др. За липсата на мебелировката  и оборудването, в полицията в Несебър сигнализирал 52-годишен старозагорец, собственик на хотела. Той заявил, че от 20 януари базата била необитаема. 

От полицията припомнят, че преди 2 седмици бе обрана почивна база „Чавдар" в Обзор, като крадците задигнали 58 телевизора на стойност над 20 000 лева. По същото време другият обран хотел е "Грамада" в Слънчев бряг. Бандитите разбили ключалките на 10 стаи и отмъкнали всичко, което могат. От стаите на първия етаж крадците отмъкнали 12 алуминиеви врати заедно с касите, 12 водомери и 24 смесителни батерии за баня. Апашите са успели да отнесат и десет мивки, след като майсторски ги изкъртили от баните. Откраднали и част от електрическото оборудване.

Запознати разкриват, че крадците продавали отмъкнатото хотелско оборудване на занижени цени на собственици на хотели в другия край на региона.