Мондиал 22 - Катар пуска луксозни плаващи хотели

Те ще се намират на изцяло нов остров, специално създаден за целта

Една от перлите в арабския свят, Катар, вече инвестира завидния ресурс, с който разполага, за да обгради в петзвезден лукс богатите запалянковци, очаквани по време на Мондиал 2022. Това информира сайтът Inhabitat.com, който публикува снимки на мащабния туристически проект, готвен за голямото спортно събитие.

Плаващи хотели! Това е брилянтната инвеститорска идея, която обаче едва ли ще е по джоба на всеки. Макар да не е ясно каква ще бъде цената на една стая на вечер, става дума за инвестиция от поне 5,5 милиона долара.

Толкова ще получи дружеството за недвижими имоти Barwa, за да развие проекта. Хотелите ще се намират на изцяло нов остров край бреговете на Доха – остров Орикс. Въпреки че ще е свързан със сушата посредством водния транспорт, както и една изцяло нова транзитна линия, той ще разполага с напълно самостоятелна мрежа за комунални услуги и електрозахранване, независима от тази на столицата. На острова ще има пречиствателна станция, електропроизводително предприятие и възможности за рециклиране.

Дизайнът е поверен на компанията Sigge Architect и може да се опише идеално само с една дума: лукс.  Интериорът е съобразен както със съвременните тенденции в архитектурата, така и с предимствата на уникалната локация на Орикс. Хотелите са с изчистен дизайн, а акцентът пада върху големите стъклени стени, които предоставят незабравима гледка към океана.

Онова, което ще гарантира успеха на инвестицията? След като Мондиалът приключи, хотелите ще останат на разположението на развлекателния бранш, готови да посрещнат други събития. И да доплават до тях, ако е необходимо.

Вижте как ще изглеждат катарските хотели на бъдещето в нашата галерия.