Борисов: С Волен Сидеров правителството е бетонирано

Политика

12-02-2014, 11:06

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП, ДПС и Атака се опитват да прикрият грандиозния скандал със съпругата на Станишев

Десислава Ризова: БСП-Благоевград пита: Какво стана?

Атакуват ПЕС - Станишев управлява, оцелява благодарение на истинската „Атака” (видео)

Каузата за левицата – загубена, Станишев в паника

Кой предостави властта на ДПС?

Борисов: Европейското финансиране е основният инвестиционен ресурс на държавата

Борисов: Кой накара “Атака” да оттегли предложението си за „Белене”?

Борисов: Ще съберем поне 500 000 гласа за подписката (видео)

България рискува да бъде осъдена в Страсбург заради новия Изборен кодекс

Орешарски ходи в чужбина само по изложения и олимпийски игри (видео)

Гавра с диктатор Орешарски в Сочи!

Борисов: Колкото повече стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете (видео)

Борисов: Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума!

Борисов: С Волен Сидеров това правителство е бетонирано (видео)

Отношението на управляващите към превозвачите е гавра, а министърът даже отива на курорт в Сингапур

Не очаквах "Атака" да подкрепи вота на недоверие. Но и не очаквах, дори Волен Сидеров, който правеше митинги против Йовчев и най-тежки изказвания, да не дойде изобщо на изслушването. Със Сидеров кабинетът е бетониран.
Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
Вече започва да ми става много забавно. Ходи да прави митинги срещу областния, назначен от ДПС в Хасково, не идва тук, да свали правителството, което го назначава, допълни Борисов.

По думите му вотът има своя успех заради ширещата се битова престъпност, но държавата буквално се е разпаднала в момента. ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, изтъкна той.

Според лидера на ГЕРБ отношението на държавата към превозвачите е безпардонно. Той посочи, че мисли да участва в подписката за Национален референдум в петък в Свиленград. На въпрос за това, че шофьорите са го помолили за помощ от границата Борисов коментира, че това не е скандално, а отношението на правителството към тях е безпардонно.
Да замине министърът, когато 15 дни вече цялата граница е блокирана, километри опашка, и той си отива на курорт в Сингапур, на някаква конференция на държавните превозвачи... ние нямаме държавен превозвач, убеден е той.

На разходка е в Сингапур. Когато беше блокадата на българо-гръцката граница, оставих министъра да стои там, аз ходих. Орешарски само си отваря устата и мълчи. На никой не може да обясни, министърът трябва да бъде на границата при хората, вижте какво обяснение даде Мишо Миков и Камен Костадинов в парламента, че той щял да се върне утре и тогава щял да отиде да се среща с хората, а с външните министри, ще се виждаме на 21 февруари. Представяте ли си какво безобразие, заключи Борисов.

На въпрос как ще коментира вчерашния форум "бизнес - правителство", Борисов каза: „Вчерашният бизнес - форум има само едно важно решение, че за пореден път ДПС им каза на милите социалисти, че данък няма да се вдига, така както каза г-н Цонев, и Орешарски само го повтаря. Ден или два преди това, Станишев иска референдум за плоския данък, вчера те му казват: „Абе, я си гледай работата, говори си каквото искаш, това няма да се случи”, каза Борисов.

Относно Изборния кодекс, който предстои да бъде гласуван днес, Борисов бе категоричен: „Кодексът не е минал дори и на комисия, има си закони, не е целият, докладът за него е при нас. Това не е плод и зеленчук. Те трябва да ни представят пълния доклад, за да може да го коментираме. Може в една страница накрая да са написали кой знае какви разпоредби. До този момент, нямаме Изборен кодекс, предложен от Манолова''.

 

Видеото можете да гледате тук.