Километрични опашки от ТИР-ове на границата с Турция

39-годишен шофьор е получил инсулт вчера

Опашката от товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево” достигна 10 км, предаде Агенция „Фокус”.

 

7-километрова опашка от ТИР-ове има и на другия ни граничен пункт с Турция – ГКПП „Лесово”. Данните са към 8:00 часа.

 

Блокадата на българо-турската граница продължава вече трето денонощие, като през двата пункта не се допускат товарни превозни средства. Въпреки проведените през последните дни срещи и разговори, проблемът, възникнал, след като южната ни съседка анулира разрешителните за малките превозвачи, не успя да намери своето решение и към момента заплашва да се задълбочи.

 

За утре е насрочена нова среща на двете страни на правителствено ниво, съобщава БНР. Все още няма информация дали българският министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов този път ще присъства на дискусиите – на срещата в понеделник ведомството беше представено от заместника му Антон Гинев.

 

Тази нощ не е имало инциденти и опити за неправомерно преминаване на границата. 39-годишен шофьор на ТИР с молдовска регистрация обаче в момента е в тежко състояние, след като вчера е получил инсулт. Инцидентът е станал на ГКПП „Лесово”. На място е пристигнала линейка и веднага го е откарала в регионалната болница в Ямбол.

 

Въпреки че границата е блокирана за водачите на ТИР-ове, движението на леки коли и автобуси засега остава безпроблемно.