Росен Животното: Давам сърце и душа, за да има силна публика ЦСКА!

Мнението си за случващото се в ЦСКА сподели един от най-популярните привърженици на ЦСКА - Росен Животното. Фенът се прочу след атаката над сградата на БФС, побоя над бившия треньор на Пирин Коце Ангелов – Лаптопа и с желанието си да купи на „червените“ оценения на 480 000 лева Венци Христов от Берое.

От Росен Животното и неговото интервю в предаването "Спортен свят" с Крум Савов по Канал 3 получихте отговор на всички актуални бизнес, фенски и спортно-технически теми, касаещи ЦСКА. Скандалният запалянко говори за отказа на Гриша Ганчев да поеме издръжката на "червените", бягството на Христо Стоичков и обещанията на Томов. Животното направи на пух и прах президента на БФС Боби Михайлов, както и феновете на Левски, които съблякоха Ивайло Петев.

ЕТО ЦЯЛОТО УДАРНО ИНТЕРВЮ С ЖИВОТНОТО, НАПРАВЕНО ОТ ЕМИЛ КОЦЕВ:

ЗАСЛУЖАВА ЛИ ДОВЕРИЕ АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ?

„Говорихме с него. Томов ни каза, че задълженията на клуба ще бъдат изчистени. Нищо не се знае за Венци Христов. Говорихме за лиценза, това ме интересува. На 31 март ще видим какво ще се случи, тогава ще кажем вярваме ли му или не. В момента заставаме зад отбора и ръководството. Без тях нямаше да ни има, помните до къде я бяхме докарали с предишните собственици“, коментира известният привърженик на „червените“.

„Томов се е нагърбил с нещо, дано да успее. Ако издържи и извади клуба от дупката, ще изкупи греха си за загубата на лиценза през 2008-а. Той имаше информация от нас за това, което се готвеше тогава. Аз и Дучето го информирахме, но Томов се довери на хора от предишното ръководство, които му казваха че всичко е наред и сбърка. Това, което направи Батков през 2008 година, сега рефлектира върху Томов и много хора не му вярват".

ЗАЩО ФЕНОВЕТЕ НА ЦСКА ИЗПОТРОШИХА БФС, А БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ОБЯВИ, ЧЕ НА НЯКОЛКО ПЪТИ Е СПАСЯВАЛ ЛИЦЕНЗА НА „ЧЕРВЕНИТЕ“?

"Михайлов Перуката да си гледа кючеците, където ги играе, и умрялото синче, което не може да се наложи в този умрял отбор (б.р.- има предвид Верона). Този мерзавец, мошеник и лъжец няма право да ни коментира. Щом ни е спасявал лиценза с 40 милиона дългове, значи е за прокурор. Това, ако е вярно, е незаконно. Не стига че е нелегитимен, ами излиза, че е и престъпник. Нека да дава показания в Прокуратурата, а не да писка за два счупени прозореца на централата на БФС. Това, което се случи с нашите присъди, беше смешно. Задържаха деца на по 14-15 години заради показанията на четирима полицаи, които дори не бяха там. Те няма как да са ни видяли, защото се качиха в патрулката и си тръгнаха, когато ние пристигнахме. Този човек да се бие в гърдите, че ни е спасил! Щом ни е спасил незаконно, да ходи в затвора. Щом мен ме обвиняват, че с една факла съм щял да запаля бетонената сграда на БФС, да ходи и той да го съдят“, заяви разпалено Росен Животното.

БИТИ ЛИ СА ФУТБОЛИСТИ НА ЦСКА ОТ ФЕНОВЕ СЛЕД МАЧА С ЛЕВСКИ ЗА КУПАТА?

„Тръгнах си веднага след мача, защото бях много афектиран. Инцидент е силно казано. Нормално, феновете искат ЦСКА винаги да побеждава. Нормално е, когато загубиш така, да има недоволни. Имаше разправия, приказки. Феновете са искали обяснение от определени играчи. Тези футболисти сега вече ги няма (б.р.- има предвид Брайън Хауърд, Мамади Сидибе и Омар Косоко. Последният още е в ЦСКА). Видно беше, че тези хора не стават за България. Смешни футболисти като Хауърд - някакъв палячо от 10-та английска лига, който сега дава интервюта. Такива хора въобще нямат място не само в ЦСКА, а и в българския футбол“, категоричен бе Росен Петров.

ЗАЩО ГРИША ГАНЧЕВ СЕ ОТКАЗА ОТ ЦСКА?

"В месеците, в които Ганчев искаше да влезе в ЦСКА, върху него имаше политически натиск. В това съм убеден! Говорихме с него в офиса му, даде ни уверение, че ще поеме издръжката на клуба. След това нещата се обърнаха. Сигурен съм, че имаше натиск върху него".

"За Кирил Домусчиев мога да кажа, че голям „армеец“, но той май ни прави напук в момента. Знам, че много е обиден на бивши шефове на ЦСКА. Той ни направи напук чрез проекта си в Лудогорец. Дай Боже, някой ден да отрезвее и да си дойде на мястото. Лудогорец играе супер футбол, но пред 40 човека. Ставаш шампион, имаш публика 10 човека. Жалка работа. Собствениците искат пълни стадиони. Това там е смешна работа", смята Петров.

ЗА КОНФЛИКТИТЕ МУ С ДУЧЕТО

Има хора, които не могат да превъзмогнат, че не ги припознават като... Дучето имаше силни 6-7 години, в които върна хората на стадиона. Но в един момент спря да работи за ЦСКА и започна да си гони лични интереси. Върна доста "армейци" от провинцията, в повечето градове сме в пъти повече от феновете на Левски. Те се опитват да правят нещо, вземат пари от разни партии, но те са изнасилена работа, при тях няма как да стане.

Има хора, които ме изкарват страшилище, това са глупости. Давам си душата и сърцето за ЦСКА, да имаме силна публика. Защо бяхме малко на последното вечно дерби? Просто отборчето от Подуяне не може би ни е такъв дразнител, затова. Всички отбори в първата седмица, като изключим Черно море, играят по-добър футбол от Левски", заяде се с вечния враг Росен Петров, който обаче не спря до тук, а продължи в още по скандален стил.

КАКВО МИСЛИ ЖИВОТНОТО ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ, КОИТО СЪБЛЯКОХА ПЕТЕВ?

"За отнемането на лиценза през 2008-а не беше виновен Томов, а човекът с „нашите деца“ - Тодор Батков – собственикът на Левски. Но за какъв собственик говорим, когато 20 дрогирани помияра те излагат по подобен начин пред цяла България? Утре ще отидат в тях и ще изнасилят (б.р.- Росен използва по-вулгарен израз) сина му. Какъв собственик си ти? Мижетурка. Тези, които съблякоха Петев, не са мъже, а банда дрисльовци, които безчинстваха в онази зала. Много ясно, че са взели пари тези момчета. То се виждаше как се побутваха кой да започне, защото ги беше страх. Хем искаха да се покажат, но се бяха увили, все едно с чалми. Батков допусна тези хора да правят каквото си искат. Те си превърнаха Лески в тяхно ООД".

ДЕЛОТО ЗА 8-ТЕ МИЛИОНА НА ЦСКА

Росен Петров не подмина и интересния казус с 8-те милиона, за които така и не стана ясно дали ще влязат в ЦСКА, след като съдът в Люксембург се произнесе в полза на „червените“. Оказа се, че парите би трябвало да прибере фирмата „ЦСКА Финанс“ с управител известния привърженик на „армейците“ Иво Савов, който е познат на Животното.

„Иво Савов не е представител от тази фирма. „Титан“ заведоха делото срещу фирмите на Митал. Преди месец са се прехвърляли разни фирми. Той е управител от не повече от месец, а делото бе спечело преди това. Той няма отношение към делото. Не знам... Ако е взел някакви пари – супер! Аз, ако мога, и аз ще ги взема. Стига да не е незаконно и да не те вкарат в затвора. Това са игри за господата от Перник“.

ПОДКРЕПЯ ЛИ „ЦСКА ЗАВИНАГИ“?

Подкрепяме всичко, което се прави за доброто на ЦСКА. Но вече малко ми омръзна с тези ЦСКА Финанс, ЦСКА Завинаги, ЦСКА Петрич, ЦСКА Перник. ЦСКА е едно. Трябва да си кретен да отречеш стореното от сдружението на Сашо Чакмаков. Ние феновете също помагаме с топки и други неща, без да тръбим наляво и надясно. Мисълта ми е, не трябва да се разграничаваш от ЦСКА. Нека да се разграничат от Томов, ако искат, но не и от първия отбор. Това е глупост да се разграничаваш. Дадоха не малко пари за нещо, което не е правено от 20 и повече години. Няма как да не се радваш, да не ти е приятно, като си доведеш детето на тренировка на тези нови терени. Дано да продължават така, няма как да не сме зад тях аз и всички нормални фенове. Единствено ме дразни разграничението от първия отбор. Всички трябва да сме едно цяло“, коментира Росен Животното.

ОБИДЕНИ ЛИ СА ФЕНОВЕТЕ НА ХРИСТО СТОИЧКОВ ЗАРАДИ БЯГСТВОТО МУ?

„Стоичков го излъгаха. Защо се хвана Томов? Той е професор по финанси. В този батак от 30-40 милиона дългове, трябва човек, разбиращ от тази материя. В този случай няма как да се оправим само с името на Христо Стоичков. Разбирам го и него. Може би се изплаши, въпреки че не е в негов стил. Той по принцип е перде, не е страхливец. Беше подлъган, може би Гриша има пръст, но Ганчев беше готов да дойде в ЦСКА. Не таим злоба към Ганчев. Нещата, които ни каза, ги отрече в едно интервю след това. Но ако му е зависел бизнеса от идването в ЦСКА, го разбирам. Ако си загуби бизнеса, как ще стане?“

ОБЕДИНЕНИЕТО НА ФЕНОВЕТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ГЛАВНОТО МЮФТИЙСТВО В ПЛОВДИВ?

„Баба ми, дядо ми и твоите дядовци са си дали кръвта за тази земя. Вече до такава степен ни клатят (б.р.- Петров отново използва далеч по-вулгарен израз), че не се усещаме. Политиците трябва да спрат с този идиотски популизъм. Обединението на футболните фенове е добро нещо. Трябва да знаете, че събитията в Украйна ескалираха, когато дойдоха футболните хулигани, както ги наричат. Това са хора, които имат топки да излязат и да кажат всичко без да ги е страх от никого. Защо в Турция не ни върнат земите, щом тези от мюфтийството си ги искат? Това е български музей, как така от тези ще имат претенции“, завърши емоционалното си интервю Росен Животното.


Източник: bulgarian-ultras.com

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg