12 февруари: Обмислено, решително и с лична отговорност

Астрологична картина на деня. Слънце във Водолей, Луна в Рак - Лъв, Слънце в квадрат със Сатурн, Луна без курс Ретрограден Меркурий

Търсенето и намирането на конструктивни решения и методи ще занимават съзнанието и ще определят мотивацията ни и в сряда. Ще решаваме спорни въпроси и проблеми, които не търпят повече отлагане. За целта се нуждаем от ясна цел и още по-ясен план за действие. А също и висока доза сдържаност, която ще ни помогне да установим контрол над моментните емоции и да действаме логично и последователно. Ще трябва да поемем лична отговорност за постъпките и решенията си,  а от готовността да го направим зависи дали ще можем да се възползваме от по-добрите шансове, които сме пропуснали или перспективата за които тепърва предстои. Съдбата ще ви съдейства ако сте готови да действат решително, но обмислено. Така че тези, които умеят бързо да реагират в критични ситуации, ще получат допълнителни възможности или висока оценка за способностите си.

През тази седмица  ще се разгръщат  и събития с по-съдбовен характер. В живота внезапно могат да се завърнат ситуации, в които в миналото сме взели участие, но не сме съумели да преминем с грамотно и адекватно поведение, а съответно и решения. Тук няма място за вина или самосъжаление и вместо да зацикляме в тях е редно да си направим съответните изводи. Съвсем скоро можем да получим шанс веднъж завинаги да приключим с тези въпроси, да поправим грешките си и да преминем към следващ етап в развитието си. Тук отново здравият разум, логиката и контролът над емоциите ще бъдат нашия помощник и водач.

До обяд все още активно ще взаимодействаме с околните, търсейки развитие и решение по тези въпроси. В случай че се налага да изяснявате взаимоотношения имайте, предвид че контролът над емоциите ще бъде изключително труден, а силните емоции могат да доведат до задълбочаване на конфликта. Втората половина на деня ще бъде далеч по-спокойна и ако не друго, то поне ще намали тежестта и ефекта на възникващите последствия. Луната ще се движи без курс и както винаги в подобни случаи, може да ни подари внезапно възникнало свободно време.Използвайте го по същество-за да възстановите емоционалния си баланс, да си починете или да се посветите на по-рутинни и второстепенни дела, за които в предходните дни не сте намерили време. Отделете достатъчно време за размисъл върху минали грешки и решения, анализирайте причините, които са ви попречили да постигнете успех. Поуката от негативния опит ни спестява бъдещи провали и разочарования. Домашния уют ще ви предложи комфорт и утеха.

Работа и бизнес
Ако пред целите и намеренията ви стоят препятствия би следвало вече да сте добили представа за тях. Съзнателно и отговорно анализирайте техния произход и значение, както и личния си потенциал да ги преодолеете. В случай, че ви липсва такъв, може би ще се наложи временно да преустановите опитите си и да ги отложите за в бъдеще, когато реализацията им ще ви бъде по силите. Не надценявайте възможностите си и не поемайте задължения и отговорности, с които не можете да се справите сами. Бъдете готови също да се сблъскате с последствия от грешки и неправилни преценки, допуснати в миналото. В такъв случай, ще се наложи през следващите седмици да се заемете с отстраняването на ефекта им.

Здраве, хранене и красота
Денят е травмоопасен и се налага да бъдем по-внимателни по време на спорт, шофиране и работа с остри режещи инструменти. Голямото физическо натоварване може да изцеди силите ви до капка, но пък и бездействието ще има не по-малко разрушителен ефект върху тялото и психиката. Необходимо е да се придържаме към златната среда, редувайки почивка и натоварване.
Особено внимание изисква здравето на възрастните и продължително боледуващите хора. Спазвайте стриктно назначеното лечение и препоръки.Възникващите сега здравословни проблеми могат да указват уязвими зони, които в бъдеще могат да се превърнат в по-сериозни заболявания. Обърнете им внимание!