Диков: Сергей, Моника върна ли онези скандални пари на Евросъюза?

Кой ще обясни дали г-жа Станишева е върнала, ще връща или ще задържи въпросните средства?

Върна ли онези пари, все така настоятелно задаваше въпроса Диков.
Г-н Диков, нямам нужда от вашите въпроси, опита се да се измъкне Станишев.
Журналистът обаче искаше да разбере редно ли е жената на шефа на ПЕС да печели поръчки за популяризиране на европейските институции. Искаше да получи някакво адекватно обяснение, позиция, яснота около целия този скандал около Станишеви.

Жената на шефа на ПЕС нали трябва да работи нещо, тя цял живот се занимава с това. Нали и тя трябва да работи, опита се да се намеси Антон Кутев и по този начин да измъкне прекия си началник Сергей Станишев.

Кой опетни името на България? Кой бяга от отговорност? Кой ще обясни публично каква е истината?
Напористият Сашо догони Станишев и продължи да го тормози за казуса, който взриви обществото и предизвика скандал даже и в Европарламента – съпругата на соцлидера и шеф на ПЕС да спечелила пари по европроект, за да популяризира дейността на евроинституциите като пиар.

В следствие на този европейски скандал, за пореден път името на България е компрометирано в международен план. На този фон е повече от странно мълчанието на управляващите в България. Подобно бягане от отговорност е недопустимо, докато скандалът се разраства с пълна сила на европейско ниво. Защо у нас няма кой да обясни дали г-жа Станишева е върнала, ще връща или ще задържи въпросните средства...
Трябва да стане ясно дали е извършено престъпление, тъй като госпожа Станишева е направила писмено изявление, в което отрича съществуването на конфликт на интереси. А, дали е така?!