Цветанов: Никога по никакъв повод не съм оказвал натиск на когото и да било

Цветанов категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски

„Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по повод интервю на Пеевски в днешния брой на вестник „Преса” под заглавие „Лъжите на Цветанов минаха всички граници”.

От статията става ясно, как Делян Пеевски е присъствал на среща между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и Соитр Цацаров. По думите на Пеевски на срещата е оказан натиск от страна на Цветанов за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове Киро Японеца и Йоцко, както и настояване на Цветанов прокурор Ася Петрова, която работеше по делото „Килърите” да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

Цветанов отрече твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова и я похвали като добър професионалист, тъй като делата, по които работела билис 98% успеваемост.

Цветан Цветанов категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: „в момента държавата се управлява от оригархия, организирана престъпност и задкулисие”.

На въпрос защо Сотир Цацаров и Пеевски заедно са влезнали в кабинета на Цветанов, бившия вътрешен министър отговори: „Нещата, които сме говорили са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре бяха неформални”. По думите на Цветан Сотир Цацаров е довел Пеевски на срещата.

Според него шефът на ДАНС Владимир Писанчев бил назначени благодарение на Делян Пеевски.

Цветанов отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.