Жени Марчева ще замести Росен Петров?

Продуцентите на "Нека говорят" по Би Ти Ви още не са решили с кого да заместят Росен Петров, който в неделя обяви, че се присъединява към партията на Николай Бареков "България без цензура".
В гилдията се говори, че това ще е Жени Марчева, която има рубрика в неделната продукция.
В обръщение до медиите от Би Ти Ви обявиха, че се дистанцират от поведението на Петров, който обяви, че се включва в политиката, без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията. Според медията това е "възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели", както и "безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва Би Ти Ви". Оттам допълват, че ще потърсят правата си за спазване на договора и записаните в него отговорности на продуцентите и водещия.
Колеги на Петров не скриха възмущението си от решението му. Сред най-емоционалните бе новинарят Венелин Петков, който написа във фейсбук: "Операция ГНУС. По-долнопробно нещо не бях гледал по никоя телевизия."

Вчера Петров уточни, че е взел решението си късно следобед в събота.
На среща между ръководствата на "България без цензура" и ВМРО Николай Бареков обяви, че ще предложи водещия за свой заместник в партията.