ГЕРБ: Правителството дискриминира Бургас

Бургаските социалисти в парламента са без лоби в изпълнителната власт и спъват развитието на региона, твърдят депутатите на Борисов

Разпределението на парите по програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите“ е наказателна акция срещу Бургаска област, се казва в гневна декларация на депутатите от ГЕРБ Бургас.

Пет от бургаските общини не получиха нито стотинка от 500-те млн.лв. държавно финансиране, четири от тях се ръководят от кметове на ГЕРБ. Според хората на Бойко Борисов проектите на общините са оценявани на партиен принцип.
„Анализът от програмата за растеж показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези на БСП и по 133 лв. при ДПС“, аргументират се герберите.  Според тях червените депутатите от Бургас и политическият кабинет на Областна управа са доказали, че нямат лоби и авторитет в изпълнителната власт на държавата, и допълват, че разпределените средства по тази програма е срамна страница за БСП-Бургас и удар по всички жители на областта. 
Депутатите определят като неадекватни и твърденията, че с реновирането на пътната отсечка „ Миролюбово – Каблешково – Ахелой” ще се отпуши трафика за Несебър. Народните представители смятат, че неаргументирано са предвидени 4 млн. лв. за Миролюбово, за сметка на четирилентовия път Бургас –Слънчев бряг и питат защо е неглижиран проектът за Северния обход на Бургас, който е с национално значение. 
„Ставаме свидетели на забравената, но утвърдена от ДПС и БСП схема, за рехабилитация на малки, междуселски пътища, които не водят до никакъв растеж в регионите, но се изграждат без граждански контрол, защото са далеч от очите на хората. В крайна сметка милионите ще бъдат усвоени от определени фирми“, смятат бургаските депутати от ГЕРБ.