БСП няма никакви принципи, категоричен е Борисов

Той публикува позицията си във Фейсбук

Целувката на БСП с ДПС за пореден път показва, че тази партия няма никакви принципи, това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

"Не знам как да нарека тези хора, които извършиха Възродителния процес, а сега и двете партии се подлагат на тези унизителни целувки", пише Борисов.

Явно скандалът с взетите и върнатите пари от Моника Станишева е отекнал силно в Европа, ако се съди по липсата на Мартин Шулц на конгреса на БСП и чуждите гости - пише Борисов.

"Вероятно буреносните облаци над главата на Станишев се сгъстяват. Вместо БСП да се занимава със социалните проблеми на хората, провеждат 48-ми конгрес подред, който на практика признава истината за всички ужасни неща, които са извършили комунистите. Видно е, от този конгрес абсолютно неадекватно бившите комунисти гледат на случващото се в България през червени очила. Очевидно тези хора живеят в някакъв паралелен свят. Видно е също, че ГЕРБ е единственият им противник и не случайно на собствения си конгрес говорят само за нас като алтернатива. Столетницата е панически уплашена и вижда като конкурент единствено Гражданите за европейско развитие на България. Няма как да се удивляват на това, че най-големият им успех е, че са устояли на улицата, на демократично протестиращите хора. В демокрацията, когато хората не те искат, се отива на избори, за да се види на кого искат да поверят управлението на държавата", пише Борисов във фейсбук.

"Смешно е да гледаме отстрани как тези хора по най-безсрамен начин си приписват нашите заслуги за свършеното в социалната сфера. Сега те залъгаха възрастните хора с 3 - 4 лева, а ние от първия ден на нашето управление плащахме повече от 4 милиарда за увеличените от предходната Тройна коалиция пенсии. Думите на Стефан Данаилов от днес затвърждават всички предизборни лъжи на БСП – за АЕЦ ”Белене”, за плоския данък, за магистрала “Хемус”, за тютюнопушенето и още куп неизпълнени обещания. Безумните приказки на Чобанов за „правилното разпределение на средствата за общините“ е подигравка с хората в цялата страна. Това беше ясно заявено и на вчерашната среща на кметовете от ГЕРБ, чиито общини представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от Брутния вътрешен продукт на България", пише Борисов.