Десетки гардове пазят Сергей от всенародната любов?

Протестиращи заплашват с щурм „Позитано" 20

Безпрецедентни мерки за сигурност въвеждат от Националната служба за охрана (НСО) за конгреса на БСП днес. Десетки гардове ще пазят висшите социалисти и най-вече лидера им Сергей Станишев, който е с държавна охрана от години заради заплахи за живота.

Според запознати с организацията 50 момчета от секретната служба ще се грижат за сигурността и спокойствието на червените, които за първи път от години заседават не в зала 1 на НДК, а в по-малката зала 3.

Очаква се броят на гостите да надхвърли 500, а делегатите - над 800, с което работата на гардовете доста се усложнява. Затова драконовските мерки включват и няколко скенера - 2 на входа на НДК и 2 пред залата, съобщава „Всеки ден".

Досега заседанията на червените се организираха без особено щателна охрана, но след атентата срещу почетния лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган в началото на 2013 г. НСО не смее да рискува. За сигурността ще бдят и телохранителите от централата на БСП на „Позитано" 20. Почти всички смени от там са командировани за началото на най-висшия социалистически форум днес, което оголва сградата на червените.

Вчера протестиращи се заканиха да щурмуват „Позитано" 20. Демонстрантите счупиха едно от стъклата на плъзгащите се врати преди месец и оттогава то стои неремонтирано. 

Предвижда се ръководството на столетницата днес да приеме платформата за участието на евроизборите през май и да изслуша отчета на досегашните си представители в Брюксел.