Правителството разделя българите, заяви Бойко Борисов

Според лидера на ГЕРБ, в момента правителството ни разделя не само по партии и религии, но и по населени места

Бойко Борисов се срещна с актива на ПП ГЕРБ в Казанлък, преди работната среща с кметове, избрани с подкрепата на ГЕРБ. Борисов бе посрещнат от кмета на Казанлък Галина Стоянова, която каза, че община Казанлък е „една нула за новите управляващи и, че за общината не са отделени никакви средства, независимо, че хората си плащат данъците така, както всички останали. Правителството ни убива бавно и мъчително, каза Стоянова.

Според лидера на ГЕРБ, в момента правителството ни разделя не само по партии и религии, но и по населени места. „Всичко, което се случва, е безпрецедентно. Затова ГЕРБ ще търси парламентарни и извънпарламентарни методи, за да се поправи тази несправедливост, по отношение средствата за общините за следващия програмен период”, каза Бойко Борисов.

Лиляна Павлова каза, че „за 7-годишния период за големи общини като Пловдив, Варна, Бургас са разпределени по 58 млн. евро, а за по-малки като Видин, по 19 млн. Притеснително е финансирането и на пътищата, ясно е, че освен магистрала „Струма”, друго няма да бъде довършено в този период. Пътищата не са сред приоритетите”.

Проф. Георги Близнашки обясни, че започва подписка за референдум и, че много от политическите сили, са обещали мобилизация на силите си. в по-големите селища подписката ще върви като ще се използват доброволци и активисти на ГЕРБ. В София вече са разкрити три пункта. Целта е с подписката да бъде оказан натиск на парламентарното мнозинство.