По-хубав секс? Четиво само за жени

Животът

07-02-2014, 15:49

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Месечният цикъл оказва влияние не само върху това как се чувствате и изглеждате, но и върху вашия сексуален живот. Всеки един ден от първия ден на цикъла ви до настъпването на следващия е важен, когато искате да подобрите секса с партньора. Вижте кои са най-силните периоди, които оказват най-силно влияние върху вас и усещането ви за любов.

Маркирайте първия ден от месечния ви цикъл на календара. Около седмица не е препоръчително да правите секс с партньора си.

От 9-ия до 14-ия ден

Нивата на естроген и тестостерон са повишени, поради което вие сте в настроение за флирт. Опитайте да се съсредоточите върху вашия партньор, защото проучванията показват, че през тези дни повечето жени са склонни да бъдат привлечени от други мъже, пише az-jenata.bg. През периода може да се усетите и малко по-чувствителни, но това е заради хормоните.

Това е важен момент за яйцеклетката, която е готова да бъде отделена от фоликула. Вие изглеждате невероятно секси и желанието ви за любов е не по-малко. Нивото на феромони значително се е покачило. Ако се опитвате да забременеете, сега е подходящото време. През този период клиторът е особено чувствителен.

От 18-ия до 21-ия ден

Тялото ви отделя повече окситоцин, наречен хормона на прегръдката. Този неврохимикал се отделя и по време на секс и вие имате наистина нужда от нежни докосвания и страстни прегръдки. Периодът е подходящ за разнообразяване на любовната игра с помощта на масажно олио и други стимулиращи гелове и лубриканти, а защо не и секс играчки.

 Ще усещате по-голяма нужда и отлюбимите ви шоколадови лакомства. Тъй като при всяка жена овулацията настъпва по различно време, този период също е подходящ за зачеване.

От 23-ия до 28-ия ден

В този период неизбежно започвате да усещате някои от симптомите на предменструалния синдром. Заради хормоните ще се чувствате по-тъжни или раздразнителни. Пред настъпването на новия месечен цикъл вие се усещате леко подпухнали. В този период матката също е уголемена, което означава, че ако правите секс с партньора си оргазмите ви ще бъдат много по-силно изразени.

А няма по-подходящ начин да намалите напрежението от хубавия и чувствен секс. Облечете нещо секси и не се притеснявайте, че коремчето ви е леко подуто. Редица проучвания показват, че по време на полов акт, повечето мъже се съсредоточават върху лицето на партньорката си.