Грузинци ритаха и псуваха Берое за 0:0

Спорт

06-02-2014, 18:53

Снимка:

Официален сайт на Берое

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Венци Христов отново в игра за заралии

Берое направи равен 0:0 срещу грузинския Мерани Мартвили в първата си контрола от подготовката на отбора в турския курорт Алания. Проверката се състоя на едно от игрищата на комплекс „Голд Сити”.

Берое имаше превес през по-голямата част от мача и изпусна по-чистите положения. Грузинският отбор игра твърде грубо, като двама негови футболисти бяха изгонени с червени картони. Двете треньорски ръководства обаче се бяха разбрали да завършат мача с по 11 човека.

През второто полувреме в игра за Берое се появи французинът Салим Керкар, който е на проби в отбора. Той направи добро впечатление с отиграванията си, въпреки че е направил само една тренировка с футболистите на Берое. Бившият футболист на Глазгоу Рейнджърс покриваше много добре левия фланг и активно се връщаше в защита.

Венцислав Христов също влезе в игра за Берое през второто полувреме. Той се появи на терена в 50-та минута. В мача не взеха участие Иван Караджов и Михайл Михайлов, както и Елио Мартинс, който е назад с подготовката.

Берое стоеше много добре на терена, като в първите 20 минути наложи висока преса в половината на своя съперник и това видимо притесняваше футболистите на Мерани, които доста често бъркаха при разиграванията.

„Зелените” можеха да поведат още в 5-та минута, когато Мартин Райнов пусна отличен извеждащ пас към Станислав Костов, който излезе сам срещу Мамаладзе и стреля, но вратарят успя да плонжира и да спаси.

Минута по-късно Николай Чипев центрира от фаул в наказателното поле на Мерани, където защитник не успя да се намеси добре и топката попадна в Иво Иванов, който стреля, но неточно в аут. Берое продължи да играе по-силно и в 12-та минута Георги Андонов стреля от фаул, но топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Мамаладзе. В 15-та минута Веселин Пенев центрира остро топката в наказателното поле на Мерани, като тя се насочи под напречната греда и това наложи Мамаладзе да я боксира в корнер. След това Стефан Спировски центрира от корнерв наказателното поле на Мерани, където Иво Иванов засече с глава на първа греда, но стреля в аут.

В 44-та минута Бенашвили от състава на ФК Мерани напсува съдията и бе изгонен с директен червен картон.

В началото на второто полувреме Стефан Спировски пробва хубав далечен удар, но Мамаладзе отново бе пласиран добре и боксира. В 57-та минута след грешка в защитата на Мерани, Венци Христов стигна първи до топката и стреля от дъгата на наказателното поле, но над напречната греда в аут.

В 63-та минута Пониава получи втори жълт картон за много грубо нарушение срещу Георги Костадинов.

Берое продължи да търси победния гол до последните минути на срещата. В 71-та минута след много хубава атака на Берое, която премина през Венцислав Христов, Станислав Костов Костов, Атанас Зехиров, топката стигна до Салим Керкар, който стреля, но пропусна да се разпише от чиста позиция.

Берое бе изключително близо до това да вкара гол в 72-та минута, когато Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на Мерани, той сложи топката на главата на Станислав Костов, който стреля с глава, но кълбото срещна напречната греда.

Следващата контрола на Берое в Алания ще бъде на 8-и февруари, а съперникът ще бъде уточнен допълнително.

Берое: 22. Благой Макенджиев – 2. Илия Мунин, 6. Иво Иванов (50′ – 15. Георги Динков), 5. Борислав Стойчев (50′ – 3. Владимир Зафиров), 28. Веселин Пенев (86′ – 14. Игнат Дишлиев) – 27. Игор Джоман (50′ – 18. Атанас Зехиров), 13. Николай Чипев (50′ – 70. Георги Костадинов) – 19. Мартин Райнов (50′ – 29. Салим Керкар), 92. Стефан Спировски (50′ – 8. Самир Аясс), 9. Станислав Костов (73′ – 21. Елиаш) – 7. Георги Андонов (к) (50′ – 10. Венцислав Христов).