Борисов: Ще съберем поне 500 000 гласа за подписката (видео)

В инициативния комитет за референдум няма нито един човек с пристрастия към ГЕРБ

ГЕРБ ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа за подписката за референдум. Това каза пред журналисти Бойко Борисов след среща с проф. Георги Близнашки, председател на Инициативен комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложения от президента Плевнелиев референдум по изборни въпроси, и проф. Калин Янакиев.

Голяма чест за нас е, че такива изтъкнати професори пожелаха да ги подкрепим. Проф. Близнашки винаги е бил от страната на БСП, а Янакиев не е крил пристрастията си към ДСБ. В инициативния комитет няма нито един човек с пристрастия към ГЕРБ, подчерта Борисов.

По думите му той е поел няколко ангажимента към тях при изричното условие, че те го поискат след среща с останалите партии, които искат референдум.

Ако пожелаят, да подпомогнем техния щаб или това, което правят, с финанси, технически възможности. Поел съм ангажимент, че партията ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа. За целта утре в Казанлък събирам всички кметове на ГЕРБ, областните ни ръководители, категоричен е Бойко Борисов.

Той покани проф. Георги Близнашки и проф. Калин Янакиев, за да обяснят желанието на инициативния комитет.