Ще търсим отговори за случая ''Бисеров''!

Веселин Вучков: Това е кризисен ПР – размиване на комисията и „замитане под килимчето”

„Размиване” и „замитане под килимчето” – така депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков определи пред bTV новосформираната комисия в парламента, чиято цел е както да установи фактите около внезапната оставка на зам.-председателя на НС Христо Бисеров, така и да провери имало ли е среща между бившия премиер Бойко Борисов и лицето от контрапротестите Бисер Миланов-Петното.

Според Вучков, който е член на комисията от квотата на ГЕРБ, основният фокус на „разследващите” народни представители трябва да е случаят „Бисеров”, който няма нищо общо с другия поставен фокус в правомощията на комисията – той целял отклоняване на вниманието.

„Защо смесваме двете теми, това е недопустимо. Това е кризисен ПР – размиване на комисията. Бисеров беше вторият след Местан – шеф на най-важните комисии в НС. Той в петък си водеше заседанието, в събота беше на лов, а в неделя си подаде оставката. Мислите ли, че не е имал информация? В понеделник даже не дойде да си вземе багажа от парламента. Най-важното е да разберем кога и как Бисеров е получил информация, защото това значи, че институциите и службите се поставят в служба на някои политически фигури”, заключи Вучков.