Цветан Цветанов се срещна с американски политици и конгресмени във Вашингтон

Продължават срещите на заместник – председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов във Вашингтон с американски политици и конгресмени, в рамките на мероприятията съпътстващи предстоящата утре молитвена закуска с президента на САЩ Барак Обама.  

По време на срещите с конгресмен Адерхолт и Стан Холмс от Организационния комитет бяха обсъждани възможности за разпространение на идеите на Молитвената закуска - толерантност, съвместно взаимодействие и сътрудничество, издигане на духовните над материалните ценности. Беше ясно изразено становището, че единственият път към просперитет и благоденствие на човечеството  е издигането на човешкото познание отвъд сега съществуващите граници и ограничения.

По-късно през деня Цветан Цветанов, придружаван от народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев, проведе среща с конгресмен Франк Уулф - републиканец, представляващ щата Вирджиния в Камарата на
представителите на американския Конгрес. Конгресмен Уулф е един от 111-те конгресмени изразили подкрепа и изпратили благодарствено писмо до Цветан Цветанов през м. Февруари 2013 г., във връзка с воденото разследване и обявената българска позиция по съпричастността на ливанската организация "Хизбулла" към терористичния акт в Бургас:

"Вашето разследване изгради солидна основа за по-нататъшни действия
срещу Хизбулла, поради което можете да разчитате на нашата подкрепа и в бъдеще." Конгресмен Уулф използва възможността и връчи на Цветан Цветанов оригиналът на писмото, подчертавайки, че е особено щастлив от предоставената възможност да се срещне лично с човека, до когото го е адресирал преди повече от една година.

Днес срещите в американската столица продължават по програма.