Путин се сприятели с леопарди

Той влезе в клетката им

 Руският президент Владимир Путин влезе в клетка на леопард.

Държавният глава успял да намери общ език с хищниците, за разлика от няколко журналисти, които се разминали с леки наранявания.

Президентът посетил в център за развъждане и рехабилитация на леопарди, където директорът на Умар Семенов разказал за живота на леопардите през последните няколко години, откакто Путин не ги е посещавал. Директорът подкрепил разказите си с видео материали и снимки, проследяващи историята за това как в центъра изучават леопардите, как сформират двойки за разплод и как се грижат за тях.

Путин бил впечатлен най-вече от новината, че леопардите могат да се чифтосват по 274 пъти на седмица. Това толкова въодушевило президента, че той се обърнал към журналистите и ги призовал: "Взимайте пример!".

Разходката из клетките не се харесала на обитателите, които не били свикнали на толкова много посетители. Малък леопард започнал да ръмжи на гостите на центъра и дори леко надраскал ръката на един от тях. За да избегнат повече щети, журналистите напуснали клетките, докато Путин решил да погали едно от животните, опитвайки се да го успокои. "Обичам животните. Харесваме се взаимно" обяснил Путин на репортерите.