Назначението на Али Алиев е равносилно на казуса „Пеевски“

Позиция на ГЕРБ-Габрово по повод назначаването на председателя на ДПС-Севлиево Али Алиев за директор на ПП „Българка“

Позицияta на ГЕРБ-Габрово:
Остро осъждаме поредното партийно, компрометирано и в противоречие със закона назначение, извършено от Правителството. Считаме, че назначаването на председателя на ДПС-Севлиево Али Алиев за директор на ПП „Българка“ е равносилно на опита за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Първо, Али Алиев носи тежестта на позорното му уволнение за злоупотреби като зам.-директор на ДГС-Севлиево – отстранен от работа от тези, които го назначиха – предишната Тройна коалиция. Второ, Али Алиев е с неизяснен и неизчистен статут около фирмата, в която има участие - „Бара Али Алиев“ ЕТ, поради което назначението му е в нарушение на Закона за администрацията. Отделно въпросната фирма е включена и в Списъка на длъжниците с размер на задълженията над 32 000 лева. Трето, категорично не е ясно как човек, който се занимава, и печели от дърводобив, ще защитава природния парк от изсичане.
В габровска област Правителството на БСП, ДПС и АТАКА извърши не едно и две чисто партийни назначения – уволнени бяха доказали се специалисти, назначени бяха хора без нужния ценз, образование и опит, достатъчно основание за назначението им беше да се ръководни фигури в БСП или ДПС или хора от техните изборни листи, но назначението на Али Алиев премина всякакви граници, още повече че управляващите от БСП не знаеха за него.
Ако казусът „Пеевски“ взриви страната, то казусът „Али Алиев“ ще взриви габровска област, и не само, затова призоваваме отговорните институции незабавно да предприемат действия за прекратяване на компрометираното назначение. Призоваваме и за прекратяване на практиката за партийни и непрозрачни назначения в държавни структури.
Ако назначението на Али Алиев е симптом за страшна болест в управлението на страната, то декларацията, с която БСП-Габрово се обявява против назначението е плашеща и е симптом за смъртоносна болест. Абсурдната ситуация, в която управляващите се обявяват против собственото си решение - БСП се обявява против назначения, извършени от Правителството, създадено с мандат на БСП, показва, че вече не само гражданите, но и управляващите не знаят кой управлява страната и кой носи отговорност. На практика с тази декларация на БСП-Габрово социалистическата партия ясно демонстрира, че страната не се управлява от нея, а задкулисно, че друг взема решенията и че БСП дори не знае за тях. Днес БСП ясно, публично и на висок глас заяви, че е употребена играчка в ръцете на ДПС и олигарсите.  Днес за пореден път стана ясно, че изходът за страната ни е един – оставка на Правителството и нови избори.