Шест сигнала са подадени в СЕМ за вулгарен език в "Под прикритие"

Подадените в СЕМ жалби срещу езика в криминалната поредица с шест. Автор на единия сигнал е Слави Трифонов

Медийните надзорници обаче ще изпратят до телевизията писмо със становището си, в което ще е записано, че часът на излъчване (20:45) не е подходящ
Съветът за електронни медии (СЕМ) няма да глоби БНТ заради вулгарния език в сериала "Под прикритие". Медийните надзорници обаче ще изпратят до телевизията писмо със становището си по повод получените жалби от зрители, в което ще е записано и че часът на излъчване (20:45) не е подходящ.
Темата ще бъде дебатирана и на предстоящия отчет на генералния директор Вяра Анкова пред СЕМ, пише Lifestyle.bg.
Това решение е взел съветът след дълга и оживена дискусия по повод жалби от зрители и след мониторинг на първите три епизода от сериала, съобщи членът на СЕМ Мария Стоянова.
Авторите са маркирали сериите като подходящи за аудитория над 16 години, но отново от гледна точка на закона за деца се приемат всички под 18-годишна възраст. Т.е. тези две години между 16 и 18 остават незащитени.
Подадените в СЕМ жалби срещу езика в криминалната поредица с шест. Автор на единия сигнал е Слави Трифонов, който се оплаква, че неговото предаване е било глобено по същия член от закона.
Възможно е авторите на сериала сами да "коригират" съдържанието. Мониторингът показал, че третата серия е премонтирана и някои проблемни моменти са изразяни в последния момент.