Грипната епидемия остава, но утре всички на училище!

Мисия Добрич

04-02-2014, 12:17

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Обявената в Добричка област грипна епидемия остава в сила, тъй като броят на болните се задържа на високи нива, съобщи д-р Даниела Иванова от Регионалната здравна инспекция, цитирана от Дарик радио. Последните данни на здравната инспекция отчитат 163 болни на 10 000 души население. Едновременно с това се отчита увеличение на хоспитализираните пациенти с усложнения. Здравната инспекция продължава да следи ситуацията и ако през следващите дни се отчете спад на заболяемостта, епидемията може да бъде отменена.

Запазват се всички въведени противоепидемични мерки. Остават в сила ограниченията за провеждане на масови мероприятия, за извършване на профилактични прегледи и имунизации, както и на планови консултации на здрави бременни и кърмачета. Препоръчва се още да се преустановят плановите операции в лечебните заведения, стриктно да се спазва противоепидемичният и дезинфекционен режим в лечебните и детските заведения.
След грипната ваканция през миналата седмица и междусрочната почивка – на 3 и 4 февруари, от утре учебният процес в Добричка област се възстановява.