4 февруари : Подкрепете намеренията с действия

Хороскоп

03-02-2014, 22:06

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце във Водолей, Луна в Овен

Още един интензивен и наситен със събития, възможности и интересни впечатления ден ни очаква във вторник. Ако ви е липсвала борбеност, за да отстраните от пътя си препятствия, които до момента сте определяли като непреодолими, сега е момента да мобилизирате целият си ресурс и да опитате отново. Ако пък ви е липсвала смелост, за да надскочите собствените си притеснения и неувереност, днес нищо чудно да се изненадате от себе си и да завършите деня, гледайки на себе си като на герой. В случай, че тези качества са дълбоко интегрирани в характера ви и по принцип сте импулсивна, волева и налагаща се личност ще трябва да упражните солидна доза самодисциплина, за да не превърнете ефекта в дефект, прегазвайки всички и всичко стоящо на пътя ви към успеха. Но пък приносът ви ще бъде високо оценен, ако вложите потенциала си в полезни за всички дела, чиято реализация се нуждае от енергичност, борбеност и бързи реакции.

Независимо  дали попадате в групата на активните, или пасивните, днес е ден за интензивна работа и взаимообмен, в който не бихме могли да се надяваме на спокойствие и усамотение. Що се отнася до взаимообмена, той няма да бъде качествен и резултатен поради повишения конфликтен статус, подкрепен от солидна доза нетърпение и нежелание за отстъпки. Не бива да забравяме обаче, че подобно на нас, околните най-вероятно също са готови на всичко, за да постигнат желаното. Разумно е да отложим дейности, срещи и разговори, в които се налага да разчитаме на такт, толерантност и сдържаност. Както и контактът с безпардонни, агресивни и емоционално неуравновесени личности. А също и да бъдем по-внимателни не само в общуването, но и зад волана, за да предотвратим последствията от собствени и чужди грешки, липса на търпение и инфантилен бунт срещу правилата и нормите на поведение и движение.

Работа и бизнес
В случай, че сте прецизирали целите и намеренията си за предстоящия месец е време да пристъпите към активни действия за реализацията им. Днес можете да свършите работа, за която по друго време ще ви трябват дни. Разбира се ще трябва да вложите максимални усилия и отдаденост, но пък си струва. Особено ако се заловите с най-трудния, неприятен или физически изтощителен етап, за който до момента не са ви достигали сили или пък ентусиазъм.

Здраве, хранене и красота
Ако дълго сте отлагали стартирането на интензивна спортна програма, сега е момента да го сторите. Енергийния статус е забележителен, а растящата фаза на Луната ще подкрепи начинанието ви с необходимата продължителност, за да можете да превърнете спортуването в навик. Енергичното физическо натоварване днес е почти задължително и е нещо като инвестиция в психичното здраве. Пасивността и бездействието може да нанесат сериозно поражение на психиката, тъй като енергийния поток ще остане блокиран. Това, както и прекомерното натоварване ще обясни по-честите оплаквания от главоболие.Кратки, но интензивни серии физически упражнения, съчетани с контрастен душ ще ви освободят от него. Вечерните часове са травмоопасни - бъдете предпазливи!