Р. Петков: Аз съм снел доверие от ръководството на БСП много отдавана

Неадекватността на ръководството добива размери, които не могат да бъдат обяснени

Аз съм снел моето доверие от ръководството на БСП много отдавана, защото този терминологичен апарат, който се ползва „предатели”, важи на първо място за ръководството, защото ръководството предаде партията.

Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Румен Петков, по повод проведения в събота пленум на Националния съвет на БСП и снетото политическо доверие от него.

Ръководството на БСП предаде избирателите. Ръководството излъга избирателите. Излъга ги с АЕЦ „Белене”, излъга ги с плоския данък, излъга ги със закона за тютюнопушенето. Така че въобще тук за някакви изживявания няма смисъл, няма място да се говори, категоричен е Петков.

Лошото е, че това ръководство демонстрира двойни стандарти, защото вкарва в това, че Янаки Стоилов е обиколил половин България като избирателни райони и почти от всякъде е изпъждан, защото не го искат хората, беше вкарал половин Монтана в списъка на разграничените, подчерта още той.

По думите му това е несериозно. Докато в същия момент стискаме режима на ограничението няма, да речем, никого от Ковачевци. Очевидно ги е страх да пипнат в Ковачевци, допълни Петков.

Няма го професор Борислав Борисов. Една от най-ярките фигури на партията, два мандата ректор на най-голямото висше учебно заведение в България, сега почетен ректор на УНСС. Неадекватността на ръководството добива размери, които не могат да бъдат обяснени, посочи Румен Петков.