Убиха мъж заради телевизор

Мъж уби съседа си заради стар телевизор, декодер и мобилен телефон

Мъж от врачанското село Баница убил съседа си заради стар телевизор, декодер и мобилен телефон, съобщава Нова телевизия.

Местни хора споделят, че кражбите в селото са ежедневие, но досега не се е стигало до толкова тежко престъпление. В селото масово се слагат решетки на прозорците.

В центъра още преди години е монтирана система за видеонаблюдение, а заради високата битова престъпност на посещение в селото са идвали и Цветан Цветанов преди време, и Цветлин Йовчев сега.

През цялата 2013 година в полицията са регистрирани 18 битови престъпления. Шест са разкрити, а по други 12 се работи. Едно убийство в началото на настоящата обаче разтърси селото - това на 67-годишния пенсиониран учител Тодор Петков. Той живеел сам и на никого почти не направило впечатление, че го няма.

Когато го открили, всички помислили, че човекът е починал или от инфаркт, или от инсулт. Установяват се обаче следи от насилие. Лекарите констатират, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма, а съседите изтръпнали от страх. Не можели дори да си представят кой би нападнал и убил бившият учител по музика, защото бил затворен в себе си, беден и скромен.

Няколко дни по-късно обаче тръгва мълва, че пенсионираният музикант е бил убит от съсед, който е с 25 години по-млад от него. Според една от версиите това е станало заради стар телевизор с декодер и телефон.