Божинов: Левски винаги е бил приоритет за мен

Спорт

02-02-2014, 17:55

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валери Божинов вече е футболист на Левски

"Феновете ме направиха левскар", каза новото попълнение на "Сините"

Левски винаги е бил приоритет за мен. Когато съм бил в България и съм имал възможност, винаги съм присъствал на мачове на Левски. Но няма да парадирам как съм бил голям левскар. По-скоро феновете ме спечелиха. Публиката на стадиона винаги ме е карала да настръхвам. Дори когато отборът е губил в резултата, левскарите подкрепяха горещо отбора. Наистина ме побиваха тръпки в тези моменти. Агитката ме е грабвала много.” Това заяви за “24 часа” новият голаджия на “сините” Валери Божинов.

Днес нападателят тръгва със “сините” за лагер в Кипър. А във вторник ще подпише официално договора си.

И за първи път в кариерата си ще заиграе в български отбор. Той не избегна и темата с обличания от него тренировъчен екип на ЦСКА.

“Това, че има снимки от тренировка, е нищо повече от част от моето минало. Важното е не коя фланелка си обличал да тренираш, а коя ще защитаваш със сърцето си. А от този момент моето настояще и моето бъдеще е Левски. Знам, че в България винаги ще се търсят закачки. Но знам добре какво значат за клуба ми и феновете ни мачовете срещу ЦСКА. Ако има най-важен мач, това е следващият срещу ЦСКА. И заради моментите, в които ви разказах, че феновете на Левски са ме карали да настръхвам, аз ще направя всичко, за да им върна хубавите изживявания”, заяви Божинов. За предстоящия юбилей на “сините” той каза:

“Надявам се и вярвам, че с новите ми съотборници ще оставим следа за 100-годишнината. Това значи едно - купа или титла.” Запитан дали наистина вярва, че ще спечели трофей с Левски до лятото, Божинов отговори: “На всички искам да кажа, че не идвам да отбивам номера, а да спечеля нещо. Не съм аутсайдер. С моята харизма, манталитет и характер се надявам да вдъхна увереността и желанието си за победа на всички в съблекалнята и заедно да имаме много радостни моменти.”

За повече спортни новини, четете Sportonline.bg