Бойко Борисов предвижда национална катастрофа през 2015

Управляващите са задлъжнели с 4,4 милиарда лева, които ще платят с лихвите, заяви той

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати, заради неправилното финансово управление на в България и ще дойде катастрофа още през 2015 година.

Това каза на днешната пресконференция на партията лидерът й Бойко Борисов.

„Управляващите са задлъжнели с 4,4 милиарда лева, които ще платят с лихвите”, подчерта Борисов. По думите му, кабинетът на Пламен Орешарски има единствен плюс при изпълнение на договорите от предишното управление, като в тази сфера са продължили жп линията, която ГЕРБ програмира, финансира и проектира, Шумен – Белокопитово, северната тангента, която ГЕРБ предплати, и лотовете от автомагистрала "Марица", които ГЕРБ остави на чакъл” и няма никакви други капиталови разходи.

Това означава, че те не заделят такова финансиране и в следващите години няма да се строи нищо, подчерта Борисов.

Според Борисов, сегашните управляващи целенасочено отклоняват вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми, които се случват в държавата. Но няма да им мине този номер – всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава, и стена по стена бутат от това, което ние сме строили. През 2015 година те ще се усетят, защото лихвите по сегашния дълг са още 3 милиарда лева – всеки ден на това правителство е катастрофа, подчерта Борисов.

„Аз съм щастлив и горд, че ГЕРБ е единствената партия, която не се припознава, а точно обратното. Това ми беше мечата да сме единствените свестни на фона на всичко останало, и ще се борим всеки ден за това”, каза още Бойко Борисов.