Борисов: Не ме интересува тази драма, която разиграват в БСП (обновена - видео)

Ако това правителство остане, държавата ще катастрофира

Ако това правителство остане, този бюджет няма да издържи и ще го актуализират с нов дълг и държавата ще катастрофира и те ще са участници в тази катастрофа. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Искам да помоля българите да слушат новините не само в началото и се радвам, че колегите ми показаха в. „Труд”, където грее Орешарски, където пишат за БСП, АБВ и, че е спечелен един коч. А за бюджета е написано съвсем малко. Не ме интересува битовата драма на БСП – ще се изключват или не, нито пък ме интересува, какво казва Орешарски. Така, както ми остави държавата с половин милиард задължения и сега има половин милиард задължения, допълни Борисов. Той подчерта, че приходните агенции не са събрали необходимите приходи. Не ме интересува тази драма, която си разиграват в БСП - как ще завърши, защото излъганите депутати ще отидат в ПЕС, на парламентарните избори ще направят коалиция с БСП, АБВ и други. Те искат разочарованите от Станишев да остават в център ляво, допълни Борисов. По думите му, ГЕРБ и гражданите са принудени да слушат за устава на БСП – дали ще изключат членовете на АБВ, или не, или ще ги лишат от значими постове.

Пламен Орешарски в свое интервю каза, че винаги е разбирал, че новият кабинет трябва да продължи добрите практики на предишния кабинет.

После казва, че не са продължили нито един разписан договор, заключи Борисов.