Как пада 116-метров небостъргач /видео/

116-метров небостъргач бе разрушен с контролиран взрив в германския град Франкфурт. От 70-те години на миналия век насам в сградата са се разполагали учебни помещения на Франкфуртския университет „Йохан Волфганг Гьоте" , предаде ИТАР-ТАСС.

10 000 души наблюдаваха от безопасно разстояние как един от символите на студентския живот в града за броени секунди се изравни със земята. Досега в Европа не е разрушавана толкова висока сграда.
Университетската кула, както я наричат в Германия, е построена през 1972 година. 38-етажна сграда тогава била най-високата и модерна в града.

Премахването на сградата започна още през юли миналата година, но жителите на разположените в съседство сгради се оплакаха, че дейностите се провеждат бавно, във връзка с което бе взето решение да се прибегне до използването на взривни устройства.
За разрушаването на основната носеща конструкция са били нужни 950 кг взривни вещества. От полицията съобщават, че не са възникнали неочаквани инциденти по време на разрушаването.