Алгафари: Станишев не остави читави хора в БСП

Коалицията на ДПС с БСП не носи гласове в ПЕС

„Сергей не остави нищо по-читаво около себе си за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Тези хора тогава не казаха нито една дума, както и когато бяха унизени от Станишев да гласуват по този безобразен начин за Делян Пеевски”, заяви Нидал Алгафари в предаването „Събуди се” на Нова телевизия.

На въпроса има ли ясна война в лявото политическо пространство ПР специалистът заяви, че АБВ не се бие с БСП.
„Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП”, категоричен бе той и допълни „От там не желаем да късаме живо месо. Да са живи и здрави, и да си работят”.

„Най-елементарната сметка показва, че ние работим в една линия, която е по-правилна от тази, която е на Сергей Станишев с ДПС”, допълни още Алгафари.

„И поддръжниците, и мислещите за АБВ, и тези, които даже четат и гледат новините за АБВ, всичко това е със свалено доверие. Мракобесническа работа”, сподели Алгафари. по повод вчерашния пленум на БСП, на който бе оттеглено доверието от партийните членове на новата инициатива „Алтернатива за българско възраждане”.

Попитан дали АБВ ще носи отговорност за евентуалните лоши резултати на БСП, той отговори, че тази отговорност трябва да бъде поета от Станишев. "Той трябва да отговаря за това, че стисна ръката на Волен Сидеров, за абсурдното назначение на Пеевски, за политиката на правителството и т.н."

Четирима евродепутати са напълно нормален резултат за АБВ на евроизборите, допълни Алгафари.

 

Вижте целия разговор във видеото на Нова телевизия.