Филип Морис въвежда Marlboro Марихуана

Производителят Philip Morris вече преговаря с бивши наркобосове за доставка на суровина

Най-продаваният цигарен бранд в света - Marlboro, вече ще има и разновидност Marlboro M, при която цигарите ще са пълни не с тютюн, а с марихуана. Това стана ясно през седмицата от съобщение на най-големия производител на цигари в света Philip Morris International.

От съобщението на американския гигант става ясно, че компанията се присъединява към искащите легализация на марихуана и именно затова ще започнат производството на цигари марихуана.

Новата разновидност Marlboro M ще бъде на разположение в лицензираните обекти за продажба на марихуана в щата Колорадо, където лекият наркотик се продава свободно от началото на тази година.

Очаква се занапред цигарите да се продават и на територията на щата Вашингтон, където продажбата на марихуана ще бъде легализирана по-късно през тази година.

"Идеята на компанията да пусне цигари с канабис не е нова, но решихме преди това да наблюдаваме пазара известно време", коментира в интервю Серафин Норсик, старши вицепрезидент в маркетинговия отдел на Philip Morris. По думите му окончателното решение е взето заради последните инициативи, при които беше легализирана продажбата на марихуана в Колорадо, както и предстоящата разрешаване на канабиса във Вашингтон, пише abriluno.com.

Норсик добавя, че компанията е започнала разговори с бивши наркобосове в Мексико и Парагвай, които в момента са най-големите страни производителки на марихуана в света. Страните договарят и възможността за създаване на дистрибуторска мрежа в цяла Северна и Южна Америка.

Philip Morris е заделил и 15 млрд. долара бюджет за рекламата на новите цигари. Тютюневият концерн вече е започнал преговори с издатели за стартиране на маркетингови кампании на новия продукт от началото на 2015 г.