АБВ ни пречат, заяви Станишев

Според него новата формация няма да постигне желаните резултати

Това, което се случи с АБВ, по същество обслужва нашия политически опонент. Няма да постигнат този резултат, който очакват, но пречат на нас.

Това каза на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев.

„Всеки един глас, който се дава на политическа сила, различна от нашето семейство, фактически обслужва нашия основен опонент в Европа и в България", каза той.

По думите на Станишев, прогнозата дава на ПЕС два мандата в повече в ЕП в сравнение с ЕНП. „В момента, съотношението е 270 от ЕНП и 190 на ПЕС. В момента прогнозата е за лек напредък на ПЕС”, заяви Сергей Станишев.

„Имаме мисия, която не сме изпълнили тук, в България. Наш основен политически ангажимент преди изборите през май 2013 г., беше да не допуснем управлението на ГЕРБ. В страната още витае страхът, че може и да се върнат. Европейските избори са натоварени с контекст и смисъл по-голям, отколкото чистата бройка кой колко евродепутати ще вкара. Смятах за мое задължение да направя за пореден път това обръщение към членове на БСП, които застават зад тази нова млада партия. Помним 2007 г. европейските избори, когато БСП се явихме с три листи. 60 000 леви гласа бяха разпилени и това даде възможност ГЕРБ да бъдат с 5000 гласа над БСП”, допълни той.