Митничари на Кулата иззеха 65 000 къса цигари

Двама шофьори са задържани

Митнически и полицейски служители на Граничен контролно-пропускателен пункт - Кулата иззеха 65 000 къса контрабандни цигари.

Акцизната стока е открита вчера в 15.25 часа на Граничен контролно-пропускателен пункт - Кулата на влизане в страната на два автомобила. Екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки в зоната за отговорност на ГПУ Петрич, селектират два леки автомобила с румънска регистрация - “Ситроен С4”, управляван от 41-годишен румънски гражданин, и лек автомобил “Ауди А6”, с водач 24-годишен румънски гражданин, който направил безуспешен опит да избегне проверката.

При сканиране митническите служители виждат специално пригодени тайници на различни места в двата автомобила. Общото количество на цигарите е 65 000 къса.

Двамата водачи са задържани и настанени в помещение за временно настаняване на задържани лица - ГПУ Петрич. Уведомена е районната прокуратура, случаят е поет от разследващ митнически инспектор при Митница Югозападна. Срещу мъжете са образувани досъдебни производства.

Цигарите и колите са иззети и оставени на съхранение на Митнически терминал – Кулата. Работа по случая продължава.