Уикендът: Поезията в битието

Слънце във Водолей, Луна в Риби

Почивните дни ще ни донесат първите послания за някои от темите,  които ще привлекат основният ни ангажимент през настъпващия месец. Важен акцент в тях поставят Меркурий и Венера.

Меркурий, който навлиза в Риби ще пробуди духовните и творчески интереси, но ще внесе хаос в комуникациите, транспорта, въпросите касаещи работата, образованието и средствата за пренос на информация. През следващата седмица той ще стане ретрограден, но още от сега вероятно ще виждаме първите признаци подсказващи ни евентуално спиране на развитието и зацикляне по посочените теми.Ще ни липсват съсредоточеност и внимание към детайлите, поради което би било добре да не се занимаваме с документи и дейности, в които допуснатите грешки по невнимание могат да породят усложнения. Затова пък почивните дни осигуряват идеални предпоставки за типични за Меркурий в Риби занимания, добре подчертани и от Луната-витаене в облаците, занимания стимулирани от творчество и фантазия, разходки сред природата, медитация, релаксиращи и СПА процедури.

Венера-напротив излиза от ретроградната си фаза и най после ще даде зелена светлина за благополучно решаване на въпроси, касаещи взаимоотношения и финанси. Обикновено смяната на посоката на движение на една планета е свързана с интензивно развитие и проявление на онова, което е преминало през ревизия и преоценка. Много от процесите протичали на подсъзнателно ниво узряват и излизат на повърхността под формата на значими събития и решения. През тези дни ще разберем кой и какво не са преминали проверката на времето, ще осъзнаваме настъпилите промени, и ще добием представа за новите условия,към които постепенно ще трябва да се нагодим. Новолунието във Водолей ни зарежда със силен импулс за обновление, желание за повече свобода и непривързаност. Ако ретроградната Венера ви е посочила проблематични взаимоотношения,  които през последният месец са станали съвсем неудовлетворителни, то сега ще установите, че можете за ги преустановите с изненадваща лекота. От друга страна в двата почивни дни Луната в Риби осигурява идеални условия за ненатрапчиво изясняване на взаимоотношения и демонстрация на привързаност. Ще можем да разчитаме на съкровена взаимност, за да получим и дадем прошка и утеха. Така съботната вечер може да ни зарадва с позабравената напоследък наслада от романтиката и чувствените удоволствия.

Здраве, хранене и красота
Луната постепенно започва да расте, а с нея и виталитета. Поради влиянието на допълнителни фактори обаче и през двата дни може да чувстваме необичайна сънливост.Не се напрягайте излишно - все пак почивните дни са предназначени за почивка, а сънят сега ще ни даде възможност да освободим напрежението от последните седмици и да генерираме нови сили. Бъдете щедри към себе си-използвайте всички познати и достъпни методи за релаксация.
Менюто трябва да е леко, с много морски продукти. Ценните вещества от тях сега се усвояват максимално. Бъдете умерени с алкохола-ефекта му върху организма е далеч по висок от обичайното.