Да си само на 5 години, а да родиш дете! (снимки)

Това е официално регистриран световен рекорд, който не е надминат и до днес

Най-младата майка в света е индианката Лина Медина, която е родена в Перу през 1933 година. Когато дава живот на първото си дете, тя е едва на 5 години, 7 месеца и 21 дни. Това е официално регистриран световен рекорд, който не е надминат и до днес.
Още когато нямала навършени 5 години, родителите на Лина забелязали, че има странно увеличение на коремната кухина. Тогава те я завели в болницата за преглед като подозирали, че има рак на стомаха. Първоначално лекарите потвърдили диагнозата, но съвсем скоро след това разбрали, че грешат и Лин всъщност е бременна в седмия месец.
Само месец по-късно, Лина родила с цезарово сечение. На бял свят се появило момченце, което тежало цели 5, 900 кг. Кръстили го Херардо, в чест на лекуващия лекар. До десет годишната си възраст малкият Херардо смятал, че Лина му е сестра, но разбрал истината от непочтени хора. Въпреки всичко, той израстнал здраво дете и доживял до 1979 година, когато починал на 40 годишна възраст от рак на костния мозък.
Първоначално, властите обвинили бащата на Лина в сексуален тормоз и го затворили по подозрение в кръвосмешение, но скоро го пуснали поради липса на доказателства. До ден днешен така и не се разбрало кой всъщност е бащата на Херардо.

 

източник: skandalno.net