Ще има ли глоба за гей парадите?

Парламентът отхвърли искането на "Атака" за промени в Наказателния кодекс, с които се предлагаше глоба от 5 до 10 хил. лв. и 1 до 5 години затвор за "манифестиране на хомосексуална ориентация".
От партията на Волен Сидеров настояваха за наказание за всеки, "който манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участия в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и Интернет".
В дебатите вчера депутатите от "Атака" описаха гей парадите в София като сборища на "полуголи нещастници, тълпи пияни, разголени и друсани мъже, които веят покрай паметника на Апостола своите атрибути". Обявиха се срещу "гей пропагандата", която нарушавала правото на децата да растат в "нормални" семейства.
Тунчер Кърджалиев от ДПС изтъкна, че предложенията на "Атака" противоречат на българското и международното законодателство, и ги определи като "неуместни и неадекватни". Предложи на депутатите от "Атака" да разширят мирогледа си, защото "дори да ни се иска светът да стои на едно място, той продължава и върви напред".