Цветанов е подслушван неправомерно

Крадецът вика дръжте крадеца - не Цветанов е подслушвал незаконно, а него го слушат незаконно

Това заяви Менко Менков - адвокат на зам.-председателя на ГЕРБ, в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Вчера адвокатът получил документи във връзка с третото обвинение на Цветанов, че е пенсионирал незаконно Орлин Тодоров. Според документите, разследващите са поискали от прокуратурата да се спре използването на СРС-та срещу бившия вътрешен министър. Това станало на 22 януари т.г.

Според Менков подслушването се е случвало поне през последните два месеца.

Адвокатът изрази учудване - защо Цветан Цветанов е бил подслушван при положение, че казусът с Орлин Тодоров е отпреди няколко години и следене със СРС-та сега е нелогично.

Менко Менков предположи, че подслушването е ставало поне от ноември м.г. досега. Така разговори на Цветанов с различни политици от български и европейски мащаб са станали достояние на разследващите. Нямало да бъде чудно, ако след някой и друг месец излязат нови флашки с тайни записи.

Менков смята да сезира прокуратурата и Бюрото за контрол на СРС-тата, което бе създадено от новата власт.

Крадецът вика дръжте крадеца - не Цветанов е подслушвал незаконно, а него го слушат незаконно, заключи адвокатът.

Малко по-късно, в интервю за "Здравей България", адв.Менков заяви, че има доказателства за подслушването на Цветан Цветанов. Искаме всички разговори да бъдат приложени към делото и да станат достояние на съда, заяви Менков. В прав текст адвокатът заяви, че Цветан Цветанов не познава служителя Орлин Тодоров и не е разговарял с него. "Записите най-вероятно са на разговори на г-н Цветанов с европейски и български политици. Нека съдът е обективен", допълни той.