30 януари: Свободни със себе си

Хороскоп

29-01-2014, 22:34

Снимка:

Reuters/AP/Getty Images

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце във Водолей, Луна във Водолей

Последният ден от лунният месец, обичайно не ни поднася възможности за развитие и растеж, а напротив приканва ни да завършим започнатото и да осмислим опита от вече преживяното. Затова ако вчера или днес сте имали гениални хрумвания или неочаквано добри предложения, по добре ги проектирайте в бъдещето, като се концентрирате върху тях във вечерните часове по време на Новолунието, или през утрешният ден. Новолунието във Водолей настъпва в 23,38ч. за да ни напомни, че имаме идеали, по-възвишени стремежи и интелектуални интереси, както и да ни прикани да бъдем по-свободни във възприятията си и непредубедени в очакванията си.

Днес обаче все още ще бъдем в капана на миналото и би било добре да се постараем максимално за да се освободим от товара му. Платете задълженията си, довършете започнатото и не допускайте да попадате в капана на унинието и негативните емоции. Ако сте разстроени и обезпокоени заемете се с почистването на дома и работното място-ще се почувствате по-добре, особено ако мислено си представите как едновременно с това почиствате и съзнанието си от тревогите.

Днес е изключително важно да се погрижим за душевното си равновесие. Луната във Водолей, обичайно повишава социалния интерес и дава тласък в общуването. Много е възможно обаче контактите с околните да се окажат повърхностни, разговорите безсмислени, а общуването твърде изморително. Особено с хора търсещи съчувствие и слушатели за безкрайните си оплаквания от несправедливостите на съдбата, огорчението или гнева си. Не допускайте те да обсебват времето и вниманието ви, ако не желаете  и вие да завършите деня потънали в мрачни мисли и очаквания.

Работа и бизнес
Вероятно мнозина ще се почувстват привлечени от нови технологии, идеи за реорганизация и внезапно появили се възможности. Дайте си време да ги проучите и обмислите през следващите дни, а днес се заемете със задачите касаещи приключването на месеца и по рутинни дела. Нестандартното и неформално общуване с колегите също може да бъде генератор на срещи идеи и находчиви решения, които ще облекчат значително работата в следващите седмици.

Здраве, хранене и красота
Денят е опасен за физическото и психическото здраве. Виталитетът е значително занижен затова се въздържайте от физическо натоварване и се погрижете за подсилването на имунната система.Изтичащият вече месец беше изключително натоварващ за психиката и би било добре да се погрижим и за душевната си хигиена. Въздържайте се от консумацията на храни които не са преминали топлинна обработка и отдайте предпочитанията си на млечните продукти.