Сценарият - ДПС, Цензурата, БСП плюс АБВ - да управляват отново

Борисов: След днешната пресконференция на АБВ много работи ми се изясниха

Новият сценарий е ДПС, плюс патерицата им Цензурата, БСП плюс АБВ да управляват отново. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Фокус, потърсен за коментар на пресконференцията на АБВ и изявленията на Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година. Не случайно, когато разбрах за новия проект АБВ, казах, че това са сериозни хора, и много опасен противник, посочи Бойко Борисов. 

След днешната пресконференция на АБВ много работи ми се изясниха. Първо - това е много дългосрочна стратегия на БСП и сериозните хора в нея - отново да се подведат българските граждани, каза Борисов.
"Цитирам президента Първанов - "ГЕРБ трябва да остане извън властта" и ще работи с всички сили по този въпрос. Той казва - "нашите евродепутати ще отидат в ПЕС" - значи нищо не се губи в център-ляво. Второ, казва - "при парламентарни избори, ще има нова сложна коалиционна култура". Да си спомним - кой беше бащата на Тройната коалиция - БСП, НДСВ, ДПС - формулата осем - пет - три. Следователно - какво целят БСП? Недоволните, видимо разтревожените от разпада на БСП, от политиката на Станишев, от това, че фамилията му трябва да връща пари в Брюксел, от ежедневните скандали, от проваленото му управление, тези хора биха отишли в други партии. Всъщност, тези хора сега ще си останат в център - ляво. Следователно - патерицата на ДПС, да я наричаме Цензурата, плюс БСП и АБВ, след "сложна коалиционна култура" (която ще проявят), отново ще имат управление. ГЕРБ - извън властта, сиреч без център-дясното; "Атака" вече не им е нужна (а и те вероятно няма да влязат вече с това си поведение); вече си имат друга патерица - Цензурата - и това ще им е предостатъчно", каза Бойко Борисов.
"Това е новият сценарий: уж паника на "Позитано", уж ще се изключваме, уж има война, пък някой работел за ГЕРБ... Как ще работи за ГЕРБ, като иска да ни остави извън властта, и то е очевидно", каза Бойко Борисов.