Румен Петков: БСП прегръща Пеевски

Няма любов между БСП и АБВ в политиката

„Има твърде всеотдайна прегръдка от страна на медийната група на господин Пеевски върху партийното ръководство на БСП”, каза в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ бившият вътрешен министър и настоящ участник в АБВ Румен Петков.


Според него новият проект и бившият президент Георги Първанов са демонизирани в медиите.
„Основните мандатоносители БСП и ДПС със своите действия бутат правителството надолу”, каза в студиото на „Здравей, България” бившият вътрешен министър и участник в АБВ Румен Петков. Всички членове на левицата, които подкрепят инициативата на Първанов, се очаква да бъдат изключени от партията на пленума на партията в събота. Бившият президент и бивш председател на БСП отказа да се покае за решението да регистрира самостоятелна листа, начело с Ивайло Калфин за евровота.

 

 „Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. За самоизключването си знам колкото и Вие. Доколкото знам това трябва да стане с официално писмо през кабинета на председателя”, заяви Петков и допълни, че не може да става въпрос за любов между АБВ и БСП в политиката.


„Този номер със самоизключването ще има съществен принос в международния план на партийното строителство. Ако говорим за неизпълнението на партийни решения, то изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група са се самоизключили отдавна”, допълни Петков.


Той заяви също така, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите.
„Много се надявам, че БСП ще проумеят тази куха демонстрация на единство. Ние трябва да разберем като общество, че трябва да изискваме от партиите да изпълняват задълженията си. Ръководството на БСП трябва да спре да се държи като работодател. Твърдението, че с появата си АБВ е лишила БСП от първото място е абсурдно. При последните избори именно неадекватните действия на ръководството на партията ни лишават от първото място”, заяви бившият министър.