Хиляди българи застават зад партия, родена във Фейсбук

Онлайн платформата „Политическа Промяна Сега”, която наскоро представи проекта „Корупционна карта на България”, ще постави основите на ПП „Нова България“ на 8 февруари, съобщиха от пресцентъра на „Политическа Промяна сега”.

Най-бързо развиващата се онлайн платформа „Политическа Промяна Сега“ получи подкрепата на 200 хиляди българи в интернет. Само за половин година каузата да променим България спечели последователи из цялата страна, а хиляди българи зад граница също се включиха във Фейсбук групата и сформираха първите чуждестранни екипи.

Платформата залага основно на прозрачността при използването на новите технологии и Интернет, и вече реализира няколко интерактивни проекта, последният от които е „Корупционна карта на България“. Целта на интерактивната карта е да даде възможност на всеки гражданин, станал жертва или свидетел на корупционна практика, да подаде сигнал. Потребителите споделят своите истории като ги подкрепят с доказателства (снимки, видео, документи), а администраторите на сайта ги изпращат към съответните органи, публикуват сигнала и следят за неговото развитие. Проектът вече получи огромен отклик в медиите и интернет. Скоро ще е достъпно и мобилно приложение, чрез което потребителите на „Корупционна карта“ ще могат в реално време да споделят своите истории.

Преди няколко месеца „Политическа Промяна Сега“ започна разработването на „Стратегия за ускорен икономически растеж на Република България“ – документ, събрал всички идеи и цели на платформата за превръщането на България в едно по-добро място за живот. Вече четвърта версия на Стратегията се представя онлайн, за да може всеки, който пожелае да се включи в разработването й със своя коментар, препоръка или предложение.

Създателите на платформата, които винаги се допитват до последователите си в интернет, планират да поставят началото на партия, която да няма нищо общо с досега съществуващите политически формации. Идеята за учредяването й се ражда след анкета сред потребителите на Фейсбук страницата, които са категорични, че това е следващата стъпка пред „Политическа Промяна Сега“. Те смятат, че само така идеите за по-добра и нова България могат да станат реалност.

Ръководството на партията ще бъде избрано по време на учредителното събрание, което ще се проведе на 08 февруари 2014 година.