29 януари: Между сдържаността и прибързаността

Слънце във Водолей, Луна в Козирог

Утрото може да ни изправи пред тежки емоционални предизвикателства, ако се сблъскаме или самите ние проявим липса на грижа и внимание. Дори при липса на конкретен повод обаче е възможно да почувстваме тъга или емоционален дискомфорт. Луната ще ни донесе послание от Венера, която дни преди да възстанови обичайния си ход ще бъде най-сурова в опитите си чрез реални и психични преживявания да катализира промени в представите ни, по отношение на връзките ни с обкръжението, нещата , които ценим и стойността, която им придаваме, и разбира се-ресурсите, с които разполагаме и начина, по който ги използваме. Ще посрещаме и осъзнаваме настъпилите промени, ще свикваме с оттеглянето от живота си на личности, доскоро заемащи важни роли в него, ще се разделяме с неосъществими или загубили актуалността си желания, за да ги заменим с нови и вероятно ще пожертваме лукса и удоволствието, за сметка на по-практични придобивки с дългосрочна потребителска стойност. Луната е в последна четвърт и дните преди новолунието в петък ни дават благоприятната възможност да направим ретроспекция на преживяното през последният месец, да осъзнаем настъпилите промени и да поставим черта под миналото.

Следобедните часове ще протичат далеч по-спокойно и подредено и ни дават великолепни възможности за оформяне на официални документи, взаимодействие с официални лица и структури и преосмисляне на по-дългосрочни планове. Не пропускайте възможност да поговорите с родителите си или други хора, притежаващи мъдростта на възрастта и опита. Ще получите безценен съвет, независимо от характера на тревогите ви. Може би той ще ви помогне да овладеете емоциите във вечерните часове, когато отново ще ни стане трудно да контролираме по-непопулярните си качества и нагласи. Ще ни бъде необходим строг самоконтрол, за да сдържаме негативни и агресивни импулси ,както и да избягваме провокиращи ситуации, а търпението и сдържаността днес са далеч по добър помощник от прибързаността. Изборът между двете алтернативи, ще определи как ще се чувстваме в края на деня.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за сериозна и задълбочена работа в усамотение, както и за продуктивно взаимодействие с хора, притежаващи опит, власт и авторитет. В същото време, липсата на толерантност и отстъпчивост ще затруднява преговорите и дори може да стане повод за преразглеждане на вече установени делови взаимоотношения. Препоръчително е също да погасите задълженията си към партньорите, персонала и държавната администрация, ако желаете да избегнете бъдещи усложнения.

Здраве, хранене и красота
Денят е благоприятен за лечение и рехабилитация на хронични заболявания, и опасен по отношение на такива, свързани с инфекции и остри възпалителни процеси. Уязвими са кожата и костите, включително зъбите. Не натоварвайте гръбначния стълб, особено във вечерните часове, когато се повишава потенциалната опасност от травми. Идеален момент за цялостно пречистване на организма, чрез лечебно гладуване. Метаболизма е забавен и храната се усвоява трудно и бавно от организма, затова не го натоварвайте излишно.