Алкохоличка уби мъж и го запали

Крими

28-01-2014, 17:11

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

По трупа на обгорелия мъж има множество травматични увреждания, причинени от побой, нанесен му преди пожара

Варненският апелативен съд потвърди решение на колегите си от Разград убийца да остане зад решетките. Стефка Стоянова е обвинена в убийството на Недялко Богданов. Жената е привлечена като обвиняема на 19-ти януари. Ден преди това в пристройка към къщата на ул."Лозенец" в Разград е открито полуизгорялото тяло на Недялко. Първите следствени действия, огледа на пожара, както и разпитите на множество свидетели довели до привличането като обвиняема на Стефка Стоянова.

Установено е, че по трупа на обгорелия мъж има множество травматични увреждания, причинени от побой, нанесен му преди пожара. Отрит е и кол, захвърлен от агресивната и склонна към честа употреба на алкохол жена, с който се предполага, че е бил пребит Недялко. За посегателството на Стефка над пострадалия мъж има събрани и  гласни свидетелства. Обвиняемата отрича да е извършител на убийството.

Разградският окръжен съд е определил правилна и законосъобразна процесуална мярка за принуда. Без дори да бъдат анализирани събраните доказателства, материали и резултатите, има достатъчно основания и доказателства, които обосновават предположението, че Стефка е съпричастна към убийството на мъжа. Нещо повече - обвиняемата е осъждана за грабеж и за хулиганство, често употребявала алкохол, била агресивна и непредвидима в действията си.

Това са основания за извода, потвърден и от Апелативен съд Варна, че ако е на свобода Стоянова може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Определението, с което е потвърден постоянния арест на Стефка Стоянова, обвинена в убийството на Недялко Богданов от Разград не подлежи на обжалване.