Кои руски интереси спряха БСП?

Борисов: Аз спрях АЕЦ “Белене”, плащайки политическата цена

Лично аз съм спрял проекта АЕЦ “Белене”, плащайки политическата цена”.
Това заяви в предаването “Свободна зона” по ТВ+ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер отвърна на Цветозар Томов и Трайчо Трайков, според които има общ интерес между формацията на президента Георги Първанов – АБВ и ГЕРБ за рестарта на строежа на ядрената централа.

Освен спирането на АЕЦ “Белене”, Борисов припомни, че в рамките на мандата на ГЕРБ проектът “Бургас - Александруполис” беше финализиран, западна компания за горива получи концесия за проучване за нефт и газ в недрата на Черно море, започна изграждането на интерконектор за пренос на газ на границата ни с Румъния и 2 пъти беше отнет лиценза на “Лукойл”.
Кои руски интереси спряха бившите колеги от СДС и БСП, че сега имат наглостта да ни се говори с тон, че сме били леви или десни, попита Борисов и допълни, че не може да се съгласи, че ГЕРБ не е направил най-много за диверсификацията на българската енергетика.
Този, който е дал на концесия Марица - Изток 1 и 2, този който е дал 1.5 милиарда за АЕЦ “Белене” и 1 млрд. за Цанков камък са пряко бръкнали в джоба на българския данъкоплатец, каза още Борисов.

Борисов каза, че няма как да отговори на условието на реформаторите за кратък мандат след оставка на кабинета, докато те не му предоставят график как би изглеждала идеята им, предвид факта, че предстоят Местни, а след това и Президентски избори. В петък гражданският съвет на Реформаторския блок трябва да реши ще участва ли в предложения от ГЕРБ митинг.