28 януари : На фокус

Слънце във Водолей, Луна в Козирог. Астрологична картина на деня

Днешният ден коренно ще се отличава от предходните и вероятно ще окаже мощна съпротива дори на родените безделници и убедените оптимисти. Работата, задълженията, отговорностите, претенциите на околните, неизпълнените обещания, непогасените задължения, неспазените обещания ще ни притискат от ранна утрин до късна вечер, та дори и утре, без право на отлагане и помилване. Нищо чудно, до края на деня да започнем да се съмняваме в силите, способностите, правотата и дори авторитета си. И с право, защото там, където те не са абсолютно подкрепени с реални качества, постижения и възможности, най вероятно ще се появят дефицити, ще зейнат пробойни или просто ще станат повод за разочарования и провали. Затова пък целите и намеренията ни ще бъдат категорично определени от обстоятелства и обкръжение като напълно адекватни или абсолютно невъзможни. Пресяване, което често е свързано с чувство за поражение или излъгани надежди, но пък е изключително здравословно по отношение на личните амбиции и очакванията от живота и обкръжението.

В случай, че обстоятелствата ви позволяват избягвайте днес изясняването на взаимоотношения от делови и личен характер. Настроението ще бъде критично и взискателно, а готовността за компромис нулева, което едва ли ще допринесе за постигането на разбирателство и изчистването на недоразуменията. Напротив, мнозина вероятно трудно ще овладеят импулса си да наложат, ако е необходимо с принуда, своята воля. Тази тенденция може да придобие особено неприятен развой на ниво държава, общество и социум, и да предизвика поредната вълна от обществени вълнения.

Работа и бизнес
В деловия живот сега контролът над емоциите е изключително необходим и периодът ще се окаже безопасен единствено за онези, които са способни да ги поставят под контрола на разума. Въздържайте се от каквито и да било финансови и инвестиционни рискове, а деловите срещи, особено тези, на които се надявате да постигнете споразумения за съвместни дейности отложете ако може поне за следващата седмица. Взаимодействието с представители на институции и държавна администрация планирайте за утре, когато доста по успешно ще можете да разчитате на разбиране, съдействие и подкрепа от тяхна страна.

Здраве, хранене и красота
Кожата, костите и жлъчката са уязвими днес, поради което денят не е подходящ за процедури, насочени към тях. Посещението при стоматолог също ще трябва да отложите за няколко дни. В грижите за външния вид използвайте обичайните средства, като в допълнение е подходящо да се погрижите за еластичността на кожата. Ще ви бъде лесно да спазвате ограничения в хранителния режим, така че не пропускайте този и следващите два дни, ако желаете бързо да се освободите от някой излишен килограм.