Откриха мъртвец с разбита глава, затрупан в снега

Аутопсията показала следи от насилие - черепът му бил счупен и с много рани

Труп на мъж е бил намерен във врачанското село Баница. В събота криминалисти пристигнали в селото, след сигнал, че е намерено тяло на мъж, затрупан в снежните преспи. Районът веднага бил отцепен, докато се извършвал огледа от разследващите. Оказало се, че тялото е на 67-годишен местен жител. Хората го познавали добре, тъй като изкарвал парите си като пасял козите на стопаните. В деня, когато бил намерен мъртъв, отново излязъл с животните. Местните на няколко пъти обаче забелязали кози да тичат из улиците в селото и се досетили, че има нещо нередно.

При първоначалния оглед, разследващите имали съмнения, че смъртта е причинена от инфаркт, но версията отпаднала. По неофициална информация, направената впоследствие аутопсия показала следи от насилие по тялото на козаря. Черепът му бил счупен и с много рани.

При последвалото разследване, криминалистите установили, че мобилният телефон на мъжа липсва, както и вещи от дома му. Ченгетата забелязали, че телевизора и декодера от къщата ги няма. Затова местните предполагат, че се работи по версията за грабеж, придружен с убийство.

Козарят живеел сам, нямал и много приятели. Имал брат, който живее от години в съседно село. Тепърва разследващите ще разплитат мистерията около смъртта на мъжа.