Не пътувайте, ако не е наложително!

Всички пътища в страната са отворени, но са трудно проходими

Всички пътища в страната вече са отворени, но са трудно проходими. Препоръчително е да не се пътува, ако не е наложително. Междувременно в цяла България пътните платна се почистват и опесъчават.

На територията на Западна България няма сигнали за прекъснато електрозахранване, съобщиха от ЧЕЗ. В Североизточна България обаче са регистрирани проблеми с електричеството, причинени от усложнената метеорологична обстановка, уточниха от Енерго Про.

През изминалата нощ по пътищата във Видинска област са закъсали 15 тежкотоварни автомобила, които е трябвало да бъдат изтеглени с машини, съобщава Бгонеър.

Не е почистена магистралата от Студена до София. Снегът продължава да вали в района. Платното в посока Благоевград е почистено, но в посока столицата не е. Непочистена от снега е и автомагистрала "Тракия" в участъка Пловдив - София. В района на 60 - 70 км на автомагистралата платната са заледени и хлъзгави. На места има мъгла.

Междувременно катастрофа между кола и ТИР е блокирала магистрала "Тракия". Тежката машина се завъртяла на 21-я километър в посока Пловдив, а мантинелата е скъсана. Движението е напълно блокирано. Вече се образувала дълга опашка.

Авария в 20-киловолтов далекопровод остави без напрежение влак, пътуващ от Бургас към Карнобат. Поради проблемите в електричеството композицията е спряла преди три часа на гара Българово и не може да мръдне нито метър.

Днес беше обявен жълт код в 15 области в страната заради потенциално опасното време. Дунав мост продължава да е затворен в посока Румъния, тъй като пътят Гюргево – Букурещ е затворен.

Ситуацията остава най-тежка в Силистра, където снежната покривка достигна 30 см.