Уикендът: Престой, проверка и промяна

Хороскоп

24-01-2014, 23:47

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретроградна Венера - действително ли искам точно това?

Седмицата: Глътка свеж въздух

Слънце във Водолей, Луна в Скорпион - Стрелец. Астрологична картина на деня

Пробудените от вчера чувствителност и възприемчивост ще продължават да влияят на възприятията ни и в събота.Възможно е обаче, те да окажат непосилен натиск върху психиката и емоциите, особено на по-чувствителни и емоционално лабилни хора. За някои пък, натискът може да има съвсем прагматични измерения, очертани от необходимостта за повече ред в ежедневието и икономии в разходите. Искаме или не, тази необходимост е съвсем реалистична и адекватна и би било твърде нелепо ако си затваряме очите за нея.

Конфликтът между Меркурий и Сатурн, протичащ през почивните дни,описва влошени условия на придвижване и комуникация, както и наличието на препятствия в осъществяването на някои планове и надежди. Ще трябва да се съобразим с тях, ако желаем все пак да ги реализираме под някаква форма. На силен коректив подлежат най-вече намерения касаещи образователни и интелектуални проекти и начинания. Вероятно ще се наложи да положим повече усилия отколкото сме предполагали първоначално, а  настоящия момент ни предлага възможност да преценим до колко това е по силите ни. А също и да елиминираме онези условия, които биха ни попречили да постигнем желаното. Бъдете наблюдателни, тъй като това са задачи, на които ще трябва да посветим голяма част от времето и усилията си през февруари.

Напрегнати ситуации в приятелското обкръжение също могат да станат причина за стрес и разочарование през почивните дни. Те ще ни накарат в следващите седмици да подложим на ревизия ангажимента си към някои приятелски връзки. На проверка подлежат сходството във възгледите, интересите и убежденията които ни свързват, равнопоставеността и непринудеността в общуването, както и доверието, като необходимо условие за устойчивостта на приятелските взаимоотношения.

Неделя ще ни зарадва с прилив на ентусиазъм, вкус към нестандартни идеи и преживявания и желание да отхвърлим ограниченията на ежедневието. Пътешествията биха били адекватен отговор на подобно настроение, но в случай че метеорологичните условия не позволяват такива, не рискувайте. Придвижването все още ще бъде затруднено, макар че за разлика от събота, с по-слабо изразена опасност от катастрофи и задръствания. Можем да попътешестваме обаче и виртуално, вдъхновени от приключенски филм или книга. Това ще има ободряващ ефект и ще пробуди нагласата за творчество и експеримент, благодарение на които можем да открием внезапни решения на сложни и заплетени ситуации.

Здраве, хранене и красота
В събота можем да недостиг на сили и необяснима апатия. Денят е почивен слава Богу, поради което не се налага да се напрягаме излишно. Осигурете си пълноценна почивка, а дейностите изискващи физическа активност планирайте за неделя. Включително активния спорт-тогава той ще бъде не само инвестиция във физическото здраве, но и източник на радост, особено за почитателите на колективните спортни игри.

Изкушението да експериментираме в неделя ще е твърде голямо, но за жалост все още ретроградната Венера, не обещава успешни експерименти с външния вид. Затова пък кожата ще ви се отблагодари със сияен блясък ако използвате съвсем традиционни начини за отстраняване на мъртвите клетки от нея.А също и на нежеланото окосмяване и други несъвършенства.

Периодът е подходящ за начало на диета целяща освобождаване от излишни килограми.