Програма „Спортни таланти“ търси стипендианти

Програма „Спортни таланти“ дава възможност на състезатели от над 80 вида спорт да кандидатстват за финансиране.

Програмата се администрира от Фондация "Работилница за граждански инициативи". Тя е насочена към всички индивидуални атлети на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант. В нея могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредени зрение и/или слух, като и тази година е предвидена специална квота за тях.
Конкурсът ще продължи до 03 февруари 2014 г. Максималната сума, която може да бъде отпусната на всеки спечелил, е в размер до 5 000 лева, като е необходимо спортистите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите по проекта. Списъкът със спортове, допустими по програмата, наброява над 80. Пълният списък със спортовете може да бъде намерен в Правилата на конкурса на сайта на програмата.
И тази година организаторите намират подкрепата на спортни училища от цялата страна, които съдействат за популяризирането на "Спортни таланти", за да може инициативата да достигне до максимален брой атлети. Съдействие оказват и много федерации и клубове.