"Младежко ОБЕДЕНИЕ"?! Неграмотно др.Станишев, неграмотно!

Червени младежи лъскат имиджа на Станишев? Писмото е буквално покъртително - и като стилистика, и като граматика

Прочувствено писмо бе изпратено вчера до всички медии от Социалистически младежки съюз и Младежко обединение към БСП - Район Витоша, София. Неграмотността на писмото може да се конкурира единствено с уникалната жалба на Бареков до прокОратурата.

Смешни са две неща. Първо, писмото е буквално покъртително - и като стилистика, и като граматика. Второ, начинът, по който Някой лъска репутацията си.

В писмото младежите изразяват категоричната си подкрепа за БСП и лидера Сергей Станишев, като в частност защитават действията на депутата от "Коалиция за България" Страхил Ангелов, прочул се с безотговорното си посещение в Сирия и срещата с Башар Асад.

Какво се случи всъщност? След като осъзна, че е сътворил грандиозен дипломатически скандал, Ангелов започна публично да се оправдава. За да замаже гафа на ръководителя на БСП и обществото да не разбере с каква цел е била визитата му, депутатът изнесе всякакви версии в своя защита, говорещи единствено за моментната загуба на паметта. Версиите бяха няколко - частно посещение, разговори за бежанската вълна в България, бежанците, дипломатическите отношения между България и Сирия и т.н.

В тази кавалкада от оправдания стана ясно едно - каквото и да приказва Страхил Ангелов, каквото и да премълчава или казва неговият шеф Станишев, дори и в опитите си да го защити, издънката е безпрецедентна, а последствията биха били непоправими. Въпрос на време е, България да понесе в пълната им тежест последствията от скандалното посещение. А за тях пълна отговорност носи ръководителят на ПГКБ и председател на БСП - др. Сергей Станишев.

Но да се върнем на писмото на младежите. В опита си да замаже гафа, Станишев е дал указание на подчинените си, да направят всичко необходимо, за да лъснат "зацапания" му имидж. 

И не на последно място, възможно ли е Станишев и верните му хора да изчеткат егото си по този начин? Отговорът е - НЕ. Не могат. Не могат, защото единственото, което биха могли да четкат, са обувките на господарите си. Тези господари, които докараха България до просешка тояга. Баста. Стига. Оставка.